O nama

O tvrtki Zobnica d.o.o.

 

Tvrtka Zobnica d.o.o. osnovana je u travnju 2014. godine.  Nakon desetogodišnjeg iskustva u pripremi projekata, savjetovanju u financijama i vođenju odjela financija u dioničkom društvu sa 150 zaposlenih, direktorica Antonela Lozančić pokrenula je vlastitu konzultantsku tvrtku.

Tvrtka je najviše specijalizirana za pripremu složenijih projekata za ishođenje financiranja iz različitih vrsta izvora; od EU fondova do kredita komercijalnih banaka, te financijsko savjetovanje u sferi ocjene investicijskih projekata, analize poslovanja, preporuka za financijsko restrukturiranje tvrtke. Iskustvo je pokazalo kako su najzastupljeniji sektori u kojima smo do sada radili – brodogradnja, infrastruktura luka, ribarstvo i turizam.

U posljednje dvije godine okrenuli smo se i segmentu ruralnog razvoja, odnosno pružanju usluga u segmentu pripreme i praćenja projekata namijenjenih poljoprivrednim gospodarstvima i ostalim subjektima koji su potencijalni korisnici financiranja iz mjera ruralnog razvoja.

Svakom klijentu pristupamo posebno i drugačije. Svaki projekt promatramo kao jedinku i posvećujemo mu potrebnu pažnju. U razgovoru s klijentima, kao i u ocjeni njihovih projekata prije eventualnog ugovaranja smo realni i objektivni.

Sam naziv tvrtke - Zobnica d.o.o. predstavlja tradicionalnu tkanu torbicu karakterističnu za sva područja Dalmacije, tako da smo i u tom segmentu željeli ukazati na fokus našeg djelovanja. Logičan slijed događaja je i razvoj portala pod nazivom Ethno Dalmatia koji je izašao 1.1.2016. godine.

 

O portalu Ethno Dalmatia

Na ideju pokretanja specijaliziranog internetskog portala koji će omogućavati oglašavanje usluga/proizvoda isključivo subjektima koji spadaju u sferu etno i eko turizma, motivirala nas je činjenica da trenutno u Hrvatskoj ne postoji kvalitetan portal takvog tipa, a broj subjekata u sferi eko-etno turizma je u porastu svake godine, obzirom da EU putem bespovratnih sredstava potiče upravo takav tip projekata. Na drugu stranu, turistima koji dolaze u Dalmaciju nije više dovoljno samo sunce i more – oni traže nešto više,; žele okusiti tradiciju i ponudu izvorne Dalmacije, sve više boraviti u prirodi i iskusiti sve blagodati ruralnog prostora.

Ethno Dalmatia je portal koji će tim posjetiteljima (stranim i domaćim gostima) omogućiti na jednom mjestu sve informacije i mogućnosti u eko-etno sferi: smještaj, izletišta, konobe, vinotočja, etno događanja i manifestacije, aktivnosti u ruralnim prostorima itd.